Zirkonyum Kaplama

Zirkonyum Nedir?
Zirkonyum Kaplama, estetik gülüş tasarım tedavi yöntemlerinden biri olan yöntemdir. Günümüzde kadın ya da erkek fark etmeksizin her iki cinsiyet tarafından da sıkça tercih edilen bir diş tedavisi uygulamasıdır. Zirkonyum diş kaplama uygulaması, dişlerin yüzeyine uygulanan bir kaplama işlemdir.
Günümüzde çeşitli nedenlerden kaynaklı olarak kişilere diş kaplama uygulaması uygulanır. Genellikle estetik gülüş tasarımı için tercih edilen zirkonyum diş kaplama uygulaması, hastaların doğal ve dikkat çeken dişlere sahip olmalarını sağlamaktadır.
Diş kaplama uygulamalarında tercih edilen kaplamalar iki ayrı gruba ayrılır. Diş kaplamaların içerisinde metal içerenler ve metal içermeyenler olarak ikiye ayrılırken zirkonyum diş kaplama, zirkonyum dioksit altyapısına sahip porselen diş kaplaması yöntemidir. İçerisinde metal içermemektedirler.
İşlem sırasında kullanılan zirkonyum, özel fırınlarda oksijenle birleştirilerek zirkonyum seramiğine dönüştürülür. Metalden daha güçlü bir yapıya sahiptir. Dönüştürülen zirkonyum kaplama uygulamalarında, kronlar, köprüler, implantlar, post ve piyo uygulamalarında kullanmaktadır.
Zirkonyum, diş kaplama uygulama yöntemleri arasında sıkça tercih edilen ve kişiler tarafından uygulanan bir estetik gülüş tasarım olup biyolojik olarak diş ve diş etleri ile uyumlu olduğu için oldukça güvenilirdir.
Zirkonyum Kaplama Nasıl Yapılır?
Bu işlemin, alanında uzman diş hekimleri tarafından hastaya uygulanması gerekmektedir. Zirkonyum tedavi uygulama işlemine başlamadan önce hasta, uzman diş hekimi tarafından muayene edilerek dişlerdeki mevcut sorun tespit edilir.
Tespit edilen sorunun ardından işlem sırasında hasta acı ya da ağrı hissetmemesi için hastaya lokal anestezi işlemi uygulanır. Uygulanan lokal anestezi işleminden sonra hastanın dişleri zirkonyum kaplamanın ölçülerine uygun olacak şekilde küçültülür.
Dişlerin küçültülmesinin ardından hastanın dişlerine uygun olabilecek kaplamanın üretilebilmesi için hastanın ağız ve diş ölçümleri alınır. Ölçüm işlemleri genellikle dijital ortamlarda ya da hastanın ağız bölgesinde dişlerin üzerine koyulan yumuşak bir malzeme ile alınır. Ölçümler alındıktan sonra hastanın istediği renk skalasına göre zirkonyum kaplamalar üretilmeye başlanır.
Ölçüsü alınan ve üretime verilen zirkonyum kaplamalar, yaklaşık olarak 3- 5 gün içerisinde hazırlanmaktadır. Bu süre zarfı içerisinde hastanın ağız yapısının estetik görünümünün bozulmaması için ve hastanın hassasiyet hissetmemesi için hastanın dişlerine geçici kaplamalar takılır.
Hazırlanan zirkonyum kaplamaların üretimi bittikten ve hasta tarafından onaylandıktan sonra zirkonyum kaplamalar hastanın diş yüzeyine özel şeffaf yapıştırıcılar yardımı ile yapıştırılır.
Bu aşamaların ardından hastanın diş kaplama işlemi bitmiş olmaktadır. Fakat işlem sonrasında oldukça dikkat edilmesi gerekir. İlk yarım saat boyunca, kaplamaların düşmemesi için hiçbir şey yenmemesi gerekir. İşlem sonrası ilk yarım saat boyunca diş kaplamaları henüz tamamen yapışmadığı için oynama olanağı yüksektir.
Zirkonyum Diş Hangi Durumlarda Tercih Edilir?
Zirkonyum diş kaplama tedavi uygulama işlemleri, estetik diş görünümünden hoşnut olmayan ve değiştirmek isteyen kişilerin tercih ettiği bir uygulamadır. Diş kaplama uygulamalarının tercih edilmesinin pek çok çeşitli nedeni bulunmaktadır. Zirkonyum diş, protezlerin alt kısmına ve porselen köprülere uygulanan beyaz bir alaşım olup genellikle estetik gülüşlere sahip olmak için tercih edilir. Zirkonyum diş kaplama;
- Diş yüzeyinde oluşan grileşme, sararma vb. gibi durumlar olduğunda
- Çeşitli nedenlerden kaynaklı olarak dişte bulunan renk eşitsizliğinin düzeltilmesi durumlarında
- Ayrık diş tedavilerinde
- Diş yapısında yamukluk olan hastalara
- Dolguların estetik görünümünü yitirdiği durumlarda
- Hastanın arka dişlerinin üzerine uygulanacak olan kaplama tedavilerinde
- Gülüş estetiğini yeniden kazanılması istenen durumlarda hastaya zirkonyum diş tedavi uygulamaları uygulanır.
Uygulanan bu işlem sayesinde hasta mevcut çeşitli diş problemlerinden kurtulurken aynı zamanda arzu ettiği estetik diş görünümüne de ulaşmış olmaktadır. Giderilen diş problemleri ve yeniden oluşturulan dikkat çekici ve doğal dişler sayesinde hastanın yaşam kalitesi ile paralel doğrultuda özgüveni de artar.
Zirkonyum Kaplamanın Avantajları Nelerdir?
Diş kaplama çeşitlerinden biri olan zirkonyum diş kaplamanın kişilere sunmuş olduğu pek çok farklı avantaj bulunur. Kısa süre içinde uygulanan ve hastanın arzu ettiği gibi bir görünüşe ulaşmasını sağlayan zirkonyum diş kaplama uygulamaları ile kişiler oldukça doğal ve dikkat çekici diş görünümüne ve estik gülüşe sahip olabilmektedirler. Zirkonyum diş kaplama estetik diş kaplama tedavi uygulamaları günümüzde pek çok kişi tarafından tercih edilen ve uygulanan bir tedavi işlemidir.
- Zirkonyum kaplama, ışık geçirgenliği sayesinde oldukça doğal bir görünüm sunan bir işlemdir. Ayrıca diğer diş kaplama yöntemleri ile kıyaslandığında en doğal görünüm sunan işlemlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.
- Hastanın çeşitli nedenlerden kaynaklı olarak diş yüzeyinde oluşan renk eşitsizliklerini, sararmayı vb. gibi durumları ortadan kaldırır.
- Doğal ve sağlıklı görünen dişler sunar.
- Zirkonyum metalden bile daha güçlü bir yapıya sahip olduğu için dış darbelere karşı oldukça dayanıklıdır.
- Doku dostu bir maddeden uygulanır. Bu nedenle insan vücudu kolayca kabul eder ve diş eti morluklarına ya da iritasyonlara neden olmaz.
- Beyaz bir alaşımdır. Kaplama sonrası kaplama ile diş eti arasında oluşabilme potansiyeli olan grileşmeyi beyaz alaşım rengi sayesinde engeller. Ve bu sayede daha estetik bir görünüm sunar.
- Zirkonyum kaplamaların ısı geçirgenliği çok azdır. Dişte hassasiyet oluşturmaz.
- Diş rengine oldukça yakın bir rengi olduğundan dolayı doğal bir görünüm sunar.
- Hastanın arzu ettiği estetik görünüme ulaşmasını sağlar.
- Hastanın arzu ettiği estetik gülüş tasarımına kavuşmasını sağlayan bir işlemdir.
- Özgüven arttır.
Zirkonyum Diş Kaplama Tedavisi Ne Kadar Sürer?
Arzu eden kişilere istedikleri, estetik diş görünümünü kazanmalarını sağlayan bir işlem olan zirkonyum diş kaplama uygulamalarında ortalama tedavi süresi yaklaşık olarak bir haftadır. Hastaların işlem süreci bir haftada tamamlanmakta olup bir haftanın sonunda kişiye arzu ettiği estetik diş görünümünü kazandırmaktadır.
İşlem sırasında uzman diş doktoru tarafından hasta muayene edildikten ve hastanın diş ölçümleri alındıktan sonra hastanın ağız ve diş yapısına uygun kaplamaların üretimi için yaklaşık 4- 5 gün beklenir. Bu sürecin sonunda hasta kaplamaları onayladıktan sonra zirkonyumlar hastanın dişlerine yapıştırılır.
Zirkonyum Diş Kaplama Hangi Yaşlar İçin Uygundur?
Bu tedavi uygulaması için kesin olarak belirlenmiş bir yaş sınırı bulunmamaktadır. Gelişim çağını tamamlamış her bireye rahatlıkla uygulanan bir işlemdir. Fakat diğer tüm diş kaplama tedavi uygulamalarında da olduğu gibi gelişim çağını tamamlamamış bireylere uygulanmaz.
Dişler, yani diş yapısı kişinin gelişim çağı ile paralel doğrultuda gelişir. Diş yapısının ya da biçiminin son haline gelinebilmesi için kişinin gelişim çağını tamamlamış olması gerekir. Gelişim çağını tamamlamamış dişlere işlem uygulanmamasının en temel nedeni ise kişinin dişlerinin gelişim sürecinin devam etmesidir.
Zirkonyum Kaplama Yaptıranlar Memnun Mu?
Hastaların bu tedavi uygulamasını tercih etmelerindeki en önemli nedenlerden biri arzu ettiği diş görünümüne yani estetik gülüşe sahip olmaktır. Zirkonyum kaplama tedavi uygulamaları hastalara arzu ettikleri estetik gülüş tasarımını sunarken aynı zamanda çeşitli diş yapı ve renk bozuklarını da gidermektedir.
Kişilere hem estetik görünüm olarak hem diş yapı ve görünüm olarak dikkat çekicilik sağlayan bu uygulama işlemini gerçekleştiren kişiler bu uygulamadan oldukça memnun kalmaktadırlar. Kalıcı renk ve sağlam yapıya sahip olan zirkonyum diş kaplama uygulama işlemleri ile sizler de arzu ettiğiniz estetik görünüme kavuşabilir ve çeşitli diş yapı bozukluklarınızdan kurtulabilirsiniz.
Kaplama Sonrasında Ne Zaman Kontrole Gitmek Gerekir?
İşlem sonrası dönem oldukça önemli olan bir dönemdir. İşlem sonrasında düzenli olarak altı ayda bir düzenli kontrole gitmek ve diş hekimi tarafından muayene olunması gerekir. Hastaya uygulanan zirkonyum kaplamanın ne durumda olduğunun kontrolu sağlanması açısından bu kontroller oldukça önemlidir.
Tedavi uygulamasından sonra hastanın hassasiyet yaşamaması için aşırı soğuk ya da aşırı sıcak, yapışkan ya da alırı sert gıda tüketiminden uzak durması gerekmekte olup diş kaplamalarını aşırı zorlayacak eylemlerden kaçınması gerekir. Ayrıca işlem sonrasında hastanın ilk yarım saat boyunca hastanın kaplamanın yerleşebilmesi için hiçbir şey tüketmemesi gerekir.
Rengi İlerde Değişir mi?
Zirkonyum diş kaplama estetik tedavi uygulamaları sırasında zirkonyum kaplama dişin rengine hasta ve doktor karar vermektedir. Hastanın arzu ettiği diş rengi kaplama üretimi sırasında ayarlanarak hastanın diş yüzeyine kaplama işlemi uygulanır. Hastanın tercih ettiği renk uzun kullanım sonrasında değişmeyen ve kalıcı olan bir renktir.
Bu nedenle işlem sonrasında hastanın kaplama renginin değişeceğine dair endişe duymasına gerek yoktur. Fakat uzman diş hekiminin işlem sonrasında önerileri dikkatle dinlenmeli ve kişi gündelik ağız bakım rutinini aksatmadan uygulaması gerekmektedir.
Diş Eti Hastalığı Olanlarda Uygulanabilir Mi?
Diş eti hastalıkları oldukça önemli sorunlar olup tedavi edilmesi gereken problemlerdir. Tedavim edilmedikleri taktirde mevcut hastalık kişinin ağız bölgesindeki diğer kısımlara yayılarak kişinin daha fazla hastalanmasına neden olabilme potansiyeline sahiptir.
Zirkonyum kaplama estetik tedavi uygulaması yaptırmak isteyip diş eti problemleri olan kişilerin diş kaplama tedavisinin gerçekleştirilebilmesi için hastaların ilk önce mevcut diş eti problemini tedavi ettirmesi gerekir.
Zirkonyum Kaplama Dişe Nasıl Tutulur?
İşlem sırasında uzman diş hekimi tarafından muayene edilen hastadan alınan ağız ve diş ölçümleri ile üretilen zirkonyum kaplamalar hastanın diş yüzeyine yapıştırılır. Kaplamalara uygun olarak kesilen dişlerin yüzeyine sürülen şeffaf özel yapıştırıcıların üzerine koyulan zirkonyum kaplamalar hastanın diş yüzeyine yapışır.
Yapıştırma işlemi ile dişlere tutunan kaplamaların, işlem sonrasında ilk yarım saat hiçbir gıdaya temas etmemesi gerekir. Bu şekilde hastanın dişleri ile bütünleşen zirkonyum kaplamalar hastalara estetik bir görünüm sunmuş olmaktadır.
Zirkonyum Diş Kaplamanın Ömrü Ne Kadardır?
Günümüzde pek çok kişi tarafından tercih edilen zirkonyum diş kaplama estetik tedavi uygulamaları, estetik açıdan beğenilmeyen ya da değiştirilmek istenen durumların giderilmesi için tercih edilen bir diş kaplama uygulamasıdır. Hastalar tarafından genellikle dişlerin renginden, düzeninden ya da yapısından kaynaklı olarak duyulan ve değiştirilmek istenen bir rahatsızlık bulunmaktadır. Estetik açıdan bu durumu değiştirmek isteyen bireyler zirkonyum diş kaplama tekniklerini tercih etmektedir.
Diş yüzeylerine uygulanan zirkonyum diş kaplamaların ortalama ömrü ortalama olarak 5 ila 15 yıl arasında değişiklik göstermektedir. Hatsa tarafından diş, ağız ve kaplamalara yapılan bakıma bağlı olarak diş kaplamaların ömrü de olumlu veya olumsuz olarak etkilenmektedir.
Zirkonyum kaplamalarını bakımını ve kontrolleri uzman diş hekimi tarafından belirlenen süreler ekseninde düzenli olarak sağladığı, ağız bakımına ve hijyenine dikkat edildiği taktirde diş kaplamasının ömrü ortalama 20 yıla kadar uzayabilmektedir.
Zirkon Diş Kaplama Hangi Yaşlar İçin Uygundur?
Zirkon diş kaplama uygulamalarının kesin olarak belirtilen bir yaş sınırlı bulunmamakta olup gelişim evresinin tamamlayan kişilere uygulanan bir tedavi işlemidir. Diş yapısı ve biçimi kişinin gelişim evreleri tamamlanmadan etki edilebilecek ya da tedavi edilebilecek bir durum değildir.
Çünkü gelişim evresine kadar kişinin ağzında ve dişlerinde değişiklikler ile karşılaşmak olasılığı yüksek bir durumdur. Gelişim evresini tamamlayan bireylere zirkonyum diş kaplama tedavi uygulamaları yapılmaktadır.
Zirkonyum Kaplama Yaptıranların Yorumları 2023
Dişlerimin rengi sarı ve gri arasında olan bir renkti. Bu durum gündelik yaşamım sırasında gülmeme hatta konuşmamama bile engel oluyordu. Ağzımı açmaya utanıyordum. Yaptırdığım zirkonyum kaplama tedavisinden sonra artık bende gülebiliyorum.
Arkadaşım aracılığı ile tanıştığım zirkonyum kaplamayı yaptırdıktan sonra ağız dolusu gülebiliyorum artık. Özgüvenim arttı kendimi daha çok seviyorum.
Dişlerimde olan renk düzensizliği beni çok rahatsız ediyordu. Ön dişlerim farklı bir renkte yan kesici dişlerim ise farklı bir renkteydi. Zirkonyum yaptırdıktan sonra doğal görünen ve tek renge sahip dişlere sahip olduğum için artık daha mutluyum.
Zirkonyum Kaplama Fiyatları 2023
Zirkonyum diş kaplama fiyatları, çeşitli faktörler ve parametrelere bağlı olarak değişmektedir. Hastanın işlem yapılan diş sayısına, işlemi yapılan diş kliniğine, işlemi yapan diş hekimine, hastanın dişlerindeki probleme bağlı olarak fiyatlarda da değişmektedir.
Bu nedenle kesin ve net bir fiyat uzman diş hekimi tarafından muayene edildikten sonra alınması gerekir. Zirkonyum kaplama fiyatları 2023 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.
Sık Sorulan Sorular
Zirkonyum Dişler Sararır Mı?
Diş kaplamaları, sararan dişlerin renklerinin beyazlatılması ve hastanın arzu ettiği diş rengi görünümüne ulaşmasını sağlamak için tercih edilen uygulamalardır. Zirkonyum diş kaplama işlemlerinden sonra mevcut beyazlık uzun süre kullanım sağlansa bile değişmemektedir. Yani zirkonyum dişler sararmamaktadır.
Zirkonyum Diş Yaptıran Kişiler Hangi Yiyecekleri Tüketemez?
İşlem sonrasında hasta ilk yarım saat hiçbir şey tüketmemesi gerekir. Zirkonyum kaplama estetik işlemlerinden sonra dişlerde oluşabilecek hassasiyet nedeni ile aşırı sıcak ya da aşırı soğuk gıda tüketiminden uzak durulmalıdır. Yapışkan ve sert gıdalardan uzak durulması gerekir. Bu gıdalar kaplamalara zarar verebilme potansiyeli yüksek gıdalardır.
İmplant Üzerine Zirkonyum Kaplama Yapılabilir Mi?
Zirkonyum kaplama yaptırmak isteyen fakat dişlerinde implant işlemi olan kişiler mevcut implantın üzerine diş kaplama işlemleri de gerçekleştirebilir. Zirkonyum diş kaplama işlemleri, dişlerin yüzeyine uygulanan bir işlem olması da üzerine kaplama işlemlerinin yapılabileceğini göstermektedir.
Zirkonyum Kaplamanın Çıkarılması Gerekiyorsa, Altında Bulunan Gerçek Diş Zarar Görür Mü?
Zirkonyum dişlerde yaşanabilecek çeşitli travmalar sonucu tacın kırılması olası bir durumdur. Kronlar, normal şartlara çürümez yani dişlere herhangi bir zarar vermez. Ancak hastanın gündelik rutin olarak yeterli ağız ve diş bakımının sağlanmadığı ya da uygulanmadığı durumlarda, zirkonyum kaplamanın altında bulunan dişlerin çürüyebilme ihtimali yüksektir.
Zirkonyum Tedavisi Sırasında veya Sonrasında Ağrı Yaşanır Mı?
İşlem sırasında ağrı ve acı hissedilmez. Zirkonyum kaplama uygulama işlemleri sırasında diş hekimi uygulama yapılacak olan bölgeye lokal anestezi işlemi uygulandığı için hasta acı ya da ağrı hissetmemektedir. Hastanın memnuniyeti ve konforu oldukça düşünülen bu işlemlerde hastanın işlem sonrasında hissedebilme potansiyeli olan hassasiyeti minimum seviyeye indirmek için de çeşitli ilaçlar bulunmaktadır.
Zirkonyum Kaplamalar Düşer Mi?
Zirkonyum kaplamalar özel şeffaf yapıştırıcılar ile yapıştırılan kaplamalardır. Özel jelin içeriği ile doğal dişe sabitlenen zirkonyum kaplamanın diş yüzeyinden düşme, yerinden oynama vb. gibi durumlar ile karşılaşmak olası değildir. Zirkonyum diş kaplama tıpkı doğal diş gibi rahatlıkla kullanabilen kaplamalardır.
Diş Kaplama Sırasında Ağrı Olur Mu?
İşlem sırasında uzman diş hekimi uygulama yapılacak olan bölgeye lokal anestezi uygulanır. Ağız bölgesine uygulanan lokal anestezi sayesinde hasta işlem sırasında acı ya da ağrı hissetmemektedir. Fakat işlem sonrasında düşük bir olasılık da olsa hatsa diş hassasiyeti yaşayabilmektedir.
Metale Karşı Alerjim Var, Zirkon Diş Kullanabilir Miyim?
Zirkonyum kaplamalarda metal içerik bulunmamaktadır. İçerisinde metal bulunmadığı için metale alerjisi olan bireylerin de rahatlıkla kullanabileceği ve tercih edebileceği bir kaplama türüdür. Bu kaplama çeşidi biyouyumluluğu en fazla olan diş kaplama çeşitlerinden biri olduğu için dişler ve diş etleri kısa süre içinde ahenk yakalamaktadır.
Zirkon Kaplama Ağzımda Değişik Tat ve Kokuya Neden Olur Mu?
Kaplamalar arasında zirkonyum kaplama diğer kaplamalara göre en fazla biyouyumluluğu bulunan kaplama çeşididir. Bu nedenle işlem sonrasında hastanın ağzında ya da dişlerinde çeşitli koku ya da tat değişikliklerine neden olmaz.
Fakat işlem sonrasında hastanın gündelik olarak yapması gereken rutin diş ve ağız bakımının düzenli olarak yapılmaması durumunda zirkonyum kaplamadan bağımsız olarak kötü koku oluşabilir. Bu durumdan uzak kalmak ve sağlıklı – bakımlı dişlere sahip olunabilmesi için ağız bakımının düzenli olarak uygulanması gerekir.
Zirkonyum Dişlerin Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?
Kaplama işlemlerinden sonra ağız ve diş bakımı oldukça önemlidir. Bakım sırasında kişi gündelik rutin olarak düzenli bir şekilde günde iki kere dişlerini fırçalaması gerekir. Yemek yedikten sonra diş ipleri ile dişlerinin arsında kalan gıdaların temizlenmesi de oldukça önemlidir. Düzenli ve rutin bir şekilde bakımı uygulanan zirkonyum kaplamaların kullanım ömrü 20 yıla kadar uzayabilmektedir.
Zirkonyum Diş Yeniden Beyazlatılır Mı?
Zirkonyum kaplama uygulamalarından sonra hasta diş rengini beğenmezse ya da değiştirmek isterse yeniden diş beyazlatma işlemi uygulatabilir. Uygulanan bu diş beyazlatma işlemi tıpkı doğal dişlerde olduğu gibi olumlu sonuçlar vererek hastanın arzu ettiği diş görünümüne ulaşmasını sağlar.
Zirkonyum Kaplamanın Garanti Süresi
Zirkonyum, E-Max ve metal destekli porselen gibi kaplamalar çeşitli nedenlerden kaynaklı olarak oluşabilecek kırılma, çatlama ve düşme gibi durumlara karşı 5 yıl boyunca garanti kapsamında bulunmaktadır. Bu gibi durumlar ile karşılaşıldığında hasta işlemi yaptırdığı diş kliniği merkezine giderek işlemini yeniletebilir ve yeniden estetik görünümüne ulaşabilir.
Zirkonyum Kırılır Mı?
Zirkonyum, yapı olarak son derece sağlam bir yapıya sahip olup aşırı dayanıklı bir maddedir. Fakat kaplama işlemi sonrasında herhangi bir cisim ile sert ve şiddetli bir şekilde darbe vurulduğunda, hastanın işlem sonrasına; ceviz ya da fındık vb. gibi sert kabuklu yiyecekleri dişle kırmaya çalışması sonucu zirkonyum kaplamalar ede alabilmekte hatta kırılabilmektedir. Ayrıca işlem sonrasında hastanın diş sıkma ya da gıcırdatma gibi sağlık sorunlarının bulunması durumu da zirkonyum kaplamaların kırılmasına neden olabilmektedir.
Kaplamanın zarar görmemesi ve kırılmaması için işlem sonrasında hastaların sert kabuklu gıdalardan uzak durması gerekir. Diş sıkma ya da gıcırdatma vb. gibi sorunları olan bireylerin ise işlem öncesinde bunu uzman diş hekimine bildirmesi ve işlem sonrasında kaplamaya zarar gelmemesi için diş plağı kullanması gerekir.
Zirkonyum Diş Kaplama Kararır Mı?
İşlem sonrasında hastaya uygulanan zirkonyum kaplama uzun süre kullanımlarda bile rengini kaybetmemektedir. Mevcut renginin koruyan bu zirkonyum diş kaplama tedavi uygulamaları aynı zamanda diş etlerinde koyu bir renk de bırakmamaktadır.
Zirkonyum kaplama, yapısı gereği insan bedeni ile kolayca uyum sağlayabilen ve beyaz bir renge sahip olan bir alaşım olup işlem sonrasında diş etlerinde ya da kaplama ve diş eti arasında bulunan bölgede herhangi bir koyu renklenme oluşturmamaktadır.