Diş Beyazlatma
Diş Beyazlatma (Bleaching) Nedir?
Diş Beyazlatma, daha beyaz ve estetik görünen dişlere sahip olunmak için tercih edilen bu işlemler, günümüzde pek çok kişi tarafından uygulanan bir işlemdir. Beyaz dişler hem estetik açıdan hem de sağlıklı görünen dişler açısından oldukça önemli olup kişilerin dikkat ettiği bir uygulamadır.
Son yıllarda uzman diş hekimleri tarafından sıkça uygulanan ve önerilen diş beyazlatma işlemleri ile diş yüzeyinizde meydana gelen renk eşitsizliklerinden, gri görünümden ya da sarımtırak renkten kurtulabilmeniz mümkündür.
Gündelik yaşam sırasında aktif olarak tüketilen kahve, çay, sigara ve çeşitli gıdalar nedeni ile kişilerin dişlerinin doğal rengini kaybetmesi ve dişlerde renk eşitsizliğinin oluşması oldukça olağan ve sık karşılaşılan bir durumdur.
Gün içerisinde rutin olarak uygulanan ağız ve diş bakımı bu renk eşitsizliğini ve diş yüzeyinde oluşan sarımtırak rengi engelleyememektedir. Bu gibi durumlarda diş yüzeyinde var olan bu problemi ortadan kaldırmak için uygulana bir işlem olarak diş işlemi sıkça tercih edilmektedir.
Bleaching yani halk arasında diş işlemi olarak bilinen bu uygulama, kişilerin çeşitli nedenlerden kaynaklı olarak doğal rengini kaybeden ya da renk eşitsizliği olan dişlere uygulanan bir estetik uygulama işlemidir.
Yüz bölgesinde kişiler tarafından en çok dikkat çeken bölge olarak dişler oldukça ön planda bulunur. Konuşurken ya da gülerken sürekli olarak görünen dişlerin estetik görüm olarak problemli olması kişileri rahatsız ederken aynı zamanda özgüven eksikliğine de neden olmaktadır.
Rutin olarak diş fırçalamak ya da ağız ve diş bakım işlemlerini gerçekleştirmek dişlerde bulunan bu renk düzensizliğini, sararmayı engellememektedir. Estetik açıdan bu durumdan rahatsız olan kişilere uygulanan bir işlem olan Bleaching işlemi, kişilere sağlıklı diş ve diş etleri görünümü sunarken aynı zamanda doğal bir diş beyazlığı da katmaktadır.
Diş Beyazlatma (Bleaching) Nasıl Yapılır?
Kişilere, dikkat çekici beyaz bir gülümseme sunan kozmetik bir prosedür olan diş beyazlatma işlemleri, diş renginde meydana gelen bozulmaları azaltmanın ya da giderilmesi açısından en çok tercih edilen işlemler arasındadır.
Günümüz gelişen teknolojisinde pek çok farklı şekillerde diş estetiği seçenek ve işlemleri bulunmaktadır. En çok tercih edilen ve profesyonel olarak diş beyazlatıcı işleminden dikkat çekici bir sonuç elde edilmesini sağlayan yöntem lazer diş beyazlatmadır.
Lazer ile diş beyazlatıcı tedavi işlemlerinde diğer diş estetiği işlemlerine ek olarak lazer kullanılır. Lazer ile kullanımı ile dişlere uygulanan diş uygulaması, alanında uzman diş hekimleri tarafından uygulanan bir işlemdir.
Kısa süre içinde kişinin arzu ettiği beyaz dişlere kavuşmasını sağlayan Bleaching uygulaması, dişlerin üzerine özel beyazlatma jeli sürülüp UV ışınları ya da lazer yardımı ile uygulanan bir beyazlatma işlemidir.
Ortalama bir saat süren bu işlem ile kişi kısa süre içinde arzu ettiği diş beyazlığına ve renk eşitliğine ulaşırken aynı zamanda fazla vakit de harcamamış olmaktadır. Diş beyazlatma işleminin en sık tercih edilme nedenlerinden biri de diğer uygulamalardan daha kısa süre içinde uygulanması ve aynı beyazlık sonucunu vermesidir.
Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?
Kişilerin arzu ettiği beyaz dişlere kısa süre içinde kavuşmasını sağlayan diş beyazlatıcı işlemlerinin farklı yöntemleri bulunmaktadır. Hastanın diş yapısına, dişlerinde şikayetçi olduğu ve düzeltmek istediği renk bozukluğuna ve hastanın işlem sonrasındaki beklentisine göre diş yöntemleri kullanılmaktadır.
Hastanın dişlerine uygulanacak olan beyazlatma işleminin yöntemi, alanında uzman diş hekimi ve hastanın birlikte karar vermesi sonucunda belirlenir ve hastanın dişlerine uygulanır. Bu uygulamalar;
- Ofis tipi diş beyazlatıcı yani klinik ortamında hastaya uygulanan beyazlatma işlemi
- Lazer beyazlatma yani dişlerin ışıkla beyazlatılma işlemi
- Ev tipi diş beyazlatıcı
- Tek diş beyazlatıcı uygulaması
- Kombine diş beyazlatıcı şeklinde belirtilebilir.
Ofis Tipi Diş Beyazlatma (Klinik Ortamında Beyazlatma)
Office bleaching yönteminde diş işlemi, alanında uzman diş hekimleri tarafından klinik ortamlarda uygulanan bir işlemdir.
Diş hekimleri tarafından hastaya uygulanan bu beyazlatma işlemi iki ila üç seans arasına değişine bir süre zarfında uygulanmakta olup hastanın dişlerinde bulunan renk eşitsizliğine bağlı olarak bazen tek seans da ya da üçten fazla seans da sürebilmektedir.
Ofis tipi diş tedavisi yöntemi uygulanmadan önce hastanın dişlerinde bulunan diş taşlarının dikkatlice ve titiz bir şekilde temizlenmiş olması durumu işlem sonrasında hastanın daha kısa bir süre içinde sonuç almasını sağlamaktadır.
İşlem öncesinde temizlenen diş taşları sonrasında diş beyazlatıcı işlemine geçilir. Hastanın tercih ettiği diş rengi belirlenerek ofis tipi diş beyazlatma tedavisi uygulanır. İşlem sırasında hastanın dişlerine bleaching işlevini yerine getiren özel jel sürülerek jelin ışınlar ile aktive olması beklenir. Işıkla aktive olan jel hastanın diş rengini düzenler.
Beklenme süresi bittikten sonra diş yüzeyindeki jel temizlenerek sonuç kontrol edilir. İşlem sonrasında hastanın diş renginin son halini alması birkaç gün sürebilmektedir. Ofis tipi diş beyazlatıcı yöntemi ev tipi beyazlatma yöntemi ile kıyaslandığında daha kısa süre içinde uygulanan bir işlemdir. İşlemin kısa sürmesi en çok tercih edilme nedenleri arasındadır.
Diş Beyazlatma Sonrası Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Hastaya uygulanan diş beyazlatıcı tedavisi sonrasında bazı kişilerde hassasiyet görülebilmektedir. Fakat bu hassasiyet yaklaşık iki ila üç gün arasında değişen bir süre zarfı içerisinde kaybolmaktadır. İşlem öncesinde hastanın ağrı kesici alması oluşabilme olanağı olan bu hassasiyeti minimum seviyeye indirmektedir. İşlem sonrasında;
- İlk birkaç gün aşırı soğuk yiyecek ya da içeceklerden uzak durulmalıdır.
- İlk birkaç gün boyunca aşırı sıcak gıda tüketilmemesi gerekir.
- İşlem sonrasında ilk bir hafta dişe renk veren kahve, çay, şalgam, kırmızı şarap, vişne, sigara vb. gibi dişlerin renk pigmentini değiştirebilecek tüketimler yapılmamalıdır.
Ev Tipi Diş Beyazlatma
Diş beyazlatma yöntemlerinden biri olan ev tipi diş beyazlatıcı yöntemi, hastanın diş işlemini bir plak yardımı ile evde uygulaması işlemine verilen isimdir. Bu işlem ofis tipi diş beyazlatma işleminden farklı olarak klinik tedavisine ihtiyaç duymaz.
Ev tipi diş işlemlerinde uzman doktor tarafından yapılan muayene sonrasında hastanın ağız ve diş ölçümleri alınır. Hastadan alınan ağız ve diş ölçümlerine uygun olarak diş plağı hazırlanır. Hazırlanan bu diş plağı hastanın dişlerini sarabilen ve dişleri çevreleyen bir yapıya sahip olup şeffaftır.
Diş plağı hastanın dişlerine takılmadan önce, hastanın dişlerine bleaching jeli sürülür. Bu jel dişlerin beyazlamasını ve hastanın arzu ettiği diş rengine ulaşılmasını sağlayan bir jeldir. Jel sürüldükten sonra plak hastanın dişlerine takılır. Bu işlem ev tipi diş beyazlatıcı yöntemi olduğu için diş beyazlatıcı işleminin sonucunu görebilmek için birkaç hafta beklenilmesi gerekir.
Yani ev tipi beyazlatma işleminde diş rengi son halini alabilmesi için bir süre beklenilmesi gerekir. Ev tipi diş işlemi, ofis tipi diş beyazlatıcı işleminden daha uzun sürdüğü için ofis tipi diş beyazlatma yöntemi daha sık tercih edilmektedir.
Lazer Beyazlatma (Işıkla Beyazlatma)
Lazer beyazlatma uygulamaları, diş beyazlatıcı işlemlerinde sıkça tercih edilen ve uygulanan bir işlemdir. İşlem sırasında hastanın rahatsız olduğu ve renk eşitliğini sağlamak istediği dişlerine uygulanan ve dişlerin hastanın istediği renk tonuna ulaşmasını sağlayan en sık tercih edilen işlemler arasında lazer beyazlatma işlemi gelmektedir.
Lazerle beyazlatma işleminde, düş yüzeyine sürülen özel jeller lazer desteği ile beyazlatılır. Bu işlem alanında uzman diş hekimleri tarafından uygulanması gereken bir işlemdir.
Diş minesi ve dentin de oluşan renklenme, karbamid peroksit veya hidrojen peroksit içerikli bir malzeme ile beyazlatılır. Kısa süre içinde hastanın dişlerinin beyazlatılmasını sağlayan bu işlem, kişilerin sağlıklı, doğal ve estetik bir diş görünümüne sahip olmalarını sağlamaktadır.
Tek Diş Beyazlatma (Kanal Tedavili Dişleri İçten Beyazlatma)
Tek diş beyazlatıcı işlemi, dişlerin içten beyazlatılmasını sağlayan bir beyazlatma işlemidir. Kanal tedavisi sonrasına çeşitli nedenlerden kaynaklı dişlerde renk değişikliği ya da renk uyuşmazlığı görüldüğü durumlarda hastanın dişine uygulanmaktadır.
İşlem sırasında dişte bulunan dolgu sökülerek sökülen yerde oluşan boşluğa beyazlatma jeli sürülür. Bu işlemin ardından diş geçici dolgu ile kapatılır. Kişinin istediği renge ulaşılıncaya kadar 3 gün aralıklar ile aynı seans uygulanır.
Kombine Diş Beyazlatma (Ev+ Ofis Tipi Beyazlatma)
Bu diş beyazlatıcı işlemi sırasında ev tipi diş beyazlatıcı işlemi ve ofis tipi diş beyazlatma işlemi aynı anda hastaya uygulanır.
Klinikte hastaya ofis tipi diş beyazlatıcı işlemi gerçekleştirildikten sonra hastanın dişlerinin ölçüsüne göre hazırlanan diş plağı ile hastanın beyazlatma tedavisine evde destek sağlanır. Bu şekilde hasta arzu ettiği diş beyazlığına ve estetik gülüş tasarımına kısa süre içinde ulaşmış olur.
Zoom Diş Beyazlatma Nedir?
Zoom diş beyazlatma işlemi sırasında hastanın mine ve dentine hafif bir baskı ile güç uygulanarak beyazlatma işlemi gerçekleştirilir. İşlemde, tam arklı bir ağartma lambası ile lazerle etkinleştirilen hidrojen peroksit jel kullanılır. Bu işlem oldukça etkili, hızlı ve güvenilir bir işlemdir.
Plak İçine Ne Kadar Jel Koymam Gerekir?
Ev tipi diş tedavi yöntemlerinde hastanın diş ölçülerine göre hazırlanmış olan plak ile diş arasında dişlerin beyazlamasını sağlayan özel bir jel kullanılır. Bu jel diğer tedavi yöntemlerinde de kullanılan bir jeldir fakat ev tipi diş beyazlatıcı tedavi yönteminde bu jeli hastanın kendisi uygular.
Uygulanan jel miktarını doğru ayarlamak çok önemlidir. Aksi taktirde plak içinden taşan özel jel hastanın diş etlerini tahriş edebilir. Diş plağından taşan jel taşma durumunda hemen yıkanmalı ve temas ettiği diş etlerine e vitamini içeren bir krem uygulanır.
İşlem sırasında plak değişimleri için uzman diş hekiminiz kontrolünde yapmanız ya da doktorunuzun tavsiye ettiği miktarda jel kullanmanız gerekir.
Dişler Nasıl Beyazlar?
Dişler, kişinin yüzünde en çok dikkat çeken bölgeler arasında yer alır. Konuşurken ya da gülerken diş ve diş etlerimiz oldukça fazla görünür. Gündelik yaşam sırasında tükettiğimiz kahve, çay ya da sigara gibi gıdalar ya da yanlış veya eksik ağız- diş bakımı uygulamak dişlerin renginin değişmesine neden olur. Renkleri değişen dişlere diş beyazlatıcı işlemi uygulanır.
Pek çok kişi gündelik rutininde doktorların tavsiyesinden farklı olarak daha fazla diş fırçalama işlemi uygulayarak dişlerini beyazlatmayı denese de bu durum dişlerin doğal rengini kazanması için yeterli bir işlem değildir. Diş beyazlatma uygulamaları ile renk pigmenti değişen dişlerinizin arzu ettiğiniz diş rengine dönüşmesini sağlayabilir ve eski estetik gülüşünüze kavuşabilirsiniz.
Kişinin görmek istediği tedavi sürecine, dişlerdeki renk pigment bozukluğuna ve kişinin vakit açısından sınırına bağlı olarak çeşitli yöntemler uygulanır.
Dişler Beyazlığını Neden Kaybeder?
Dişlerin doğal rengini kaybetmesinin pek çok farklı nedeni bulunmaktadır. Gündelik yaşam sırasında günlük rutin olarak yapmamız gereken diş ve ağız bakımının düzenli ve olması gerektiği gibi yapılmaması dişlerin renk pigmentinin değişmesine neden olur.
Gün içerisinde okulda, işte, evde, sosyal yaşam sırasında ya da bireyselken tüketilen kahve, çay, sigara ve çeşitli gıdalar diş yüzeyinde bir tabaka oluşturur. Oluşan bu tabaka, rutin ağız ve diş bakımı uygulanmadığı süreçte diş yüzeyine yapışır ve zamanla dişlerin renginin değişmesine neden olur.
Doğal rengi değişen dişlerin ağız ve diş bakımı uygulayarak eski doğal ve beyaz rengine kavuşması oldukça zor bir işlemdir. Bu gibi durumlarda kişilere tedavi uygulaması olarak diş işlemi uygulanır.
Gündelik ağız ve diş bakımının yapıldığı süre zarfında kişilerin dişlerinde çeşitli genetik faktörlerden kaynaklı olarak da diş renk pigmentinde değişim ile karşılaşılabilir. Diş beyazlatma tedavi uygulamaları nedeni fark etmeksizin rengini kaybeden dişler uygulanabilen ve hastanın estetik gülüşe sahip olmasını sağlayan bir uygulamadır.
Diş Renginin Farklı Olmasının Sebebi Nelerdir?
Dişler zaman içerisinde çeşitli nedenlerden dolayı renk pigmentlerini kaybeder. Gündelik yaşam sırasında aşırı tüketilen çay, kahve, sigara, şalgam, vişne vb. gibi diş yüzeyinde renk bırakan gıdalar zamanla dişlerin renginde değişiklik oluşturabilir. Gıda tüketiminin dışına genetik ya da diş problemlerinden kaynaklı olarak da diş renklerinde değişiklikler olabilmektedir.
Diş Beyazlatmanın Etkisi Kalıcı Mıdır?
İşlem sonrasında hastanın diş bakımını önemseme durumuna bağlı olarak işlemin kalıcılığı olumlu veya olumsuz olarak etkilenebilmektedir. Hasta diş beyazlatıcı işleminden sonra gündelik yaşamında tükettiği çay, kahve, sigara vb. gibi dişe renk veren gıdaları tüketim yoğunluğuna dikkat etmesi gerekir.
Dişe renk veren gıdaların aktif olarak tüketilmesi durumu dişlere uygulanmış olan diş beyazlatma işlemini olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle işlem sonrası mevcut beyazlığı korumak için gıda tüketimine ve ağız- diş bakımına önem verilmelidir.
Diş Beyazlatmaya (Bleaching) Neden İhtiyaç Duyulur?
Gündelik rutin ağız ve diş bakımı ile yeteri kadar beyazlamayan dişler, diş işlemleri yani bleaching tedavi işlemine ihtiyaç duyar. Bu işlem ile kişi rengi sararan ya da renk eşitsizliği olan dişlerinin doğal ve beyaz bir görünüme ulaşmasını sağlar.
Dişlere doğal bir görünüm ile hastanın arzu ettiği beyazlığı uygulayan bu işlem günümüzde sıkça tercih edilen ve uygulanan bir işlemdir. Ayrıca diş beyazlatıcı işlemi hastalara doğal ve beyaz bir diş görünümün yanı sıra estetik bir gülüş tasarımı da katmaktadır.
Diş Beyazlatma (Bleaching) Diş Yapısına Zarar Verir Mi?
İşlem sırasında dişlere biçimsel ya da yapısal olarak herhangi bir uygulama yapılmaz. İşlem sırasında mevcut diş yüzeyine özel jel ve çeşitli teknikler ile beyazlatılma işlemi uygulanır. Bu nedenle diş beyazlatma işleminin dişlerin yapısına ya da biçimine herhangi bir zararı bulunmamaktadır.
Dişler Beyazlığını (Bleaching) Nasıl Kaybeder?
Dişlerin beyazlığını kaybetme nedeni olarak iki temel şema oluşturulmaktadır. İlki dış etkenlerden kaynaklı olarak dişin renk pigmentinin zarar görmesidir. Yani dişin yüzeyinde kalan ve dişe renk veren çay, sigara, kahve vb. gibi gıdaların fazla tüketilmesi sonucu görülen renk eşitsizliğidir.
Diğer şema ise hastanın diş eti problemlerinden kaynaklı olarak ağız içinde oluşan nedenler doğrultusunda dişin renginin değişmesi durumudur. İki durumda da diş beyazlatma tedavi işlemleri ile dişlerin arzu edilen beyazlığa ve doğallığa ulaşması mümkündür.
Diş Beyazlatma Ağrılı Mı?
İşlem sırasında dişlere ya da diş etlerine cerrahi bir işlem uygulanmaz. Bu nedenle işlem sırasında ya da işlem sonrasında hasta ağrı ya da acı hissetmez. Fakat bazı durumlarda ilk birjaç gün hastanın dişlerinde hassasiyet oluşması olağan bir durumdur.
Diş Beyazlığı Ne Kadar Süre Devam Eder?
İşlem sonrası diş ve ağız bakımına dikkat edilerek mevcut diş beyazlığının ömrü uzatılabilir. Ayrıca işlem sonrasında gün içerisinde tüketilen ve dişe renk veren gıdaların tüketimi de kontrollü bir şekilde ilerlemesi gerekir.
Dişler Beyazlığını Neden Kaybeder?
Dişlerin beyazlığını kaybetmesinin çeşitli nedenleri vardır. Gün içerisinde tüketilen dişe renk veren gıdaların aşırı seviyede tüketilmesi, ağız ve diş bakımının düzenli olarak yapılmaması, bazı diş eti problemleri nedeni ile dişler beyazlığını kaybedebilmektedir.
Diş Beyazlatma Yaş Sınırı Var Mı?
18 yaşını doldurmuş olan hastalara uygulanabilen bir işlemdir.
Sararan Dişleri Beyazlatmak İçin Ne Yapılmalı?
Sararan dişlerin beyazlatılabilmesi için çeşitli yöntemler bulunur. Bleaching yani diş beyazlatma yöntemi en sık ve pek çok kişi tarafından tercih edilen bir tedavi uygulamasıdır.
Diş Fırçalamak Beyazlatır Mı?
Düzenli olarak ağız ve diş bakımını uygulayıp hijyene dikkat edilmesi diş rengini korur. Fakat renk eşitsizliği olan dişlerde diş fırçalamak dişlerin rengini beyazlatmaz. Bu eşitsizliği kaldırmak için çeşitli uygulamalar yapılması gerekir.
Beyazlatma İşleminde Başarı Oranı Nedir?
Diş beyazlatma işlemlerinin başarı oranı oldukça yüksek olup hastaların arzu ettikleri görünüme kavuşmalarını sağlayan bir işlemdir.
Dişler Herkeste Aynı Oranda Mı Beyazlar?
İşlem sırasında hasta diş renginin nasıl olmasını istediğini belirtmektedir. Diş hekimi diş beyazlatıcı tedavisini hastanın belirlemiş olduğu diş beyazlık oranına göre uygulamaktadır.
Diş Beyazlatmanın Yan Etkileri Nelerdir?
İşlem öncesi hasta uzman diş hekimi tarafından muayene edilir. Bu nedenle oluşabilme potansiyeli olan yan etkiler ortadan kaldırılır. Yani diş beyazlatma işleminin bir yan etkisi bulunmamaktadır.
Diş Beyazlatıcı Kullanmak Zararlı Mı?
Hayır, diş beyazlatıcı kullanmak zararlı değildir.
Diş Beyazlatma Lazer ile Yapılabilir Mi?
Diş beyazlatma tedavi işlemlerinde yöntem olarak kullanılan ofis tipi diş yönteminde lazer ışınları kullanılarak beyazlatma işlemi gerçekleştirilir. Lazer tekniği ile diş beyazlatıcı uygulaması dişlerin kısa süre içinde daha etkili bir şekilde beyazlamasını sağlamakta olup tercih edilen bir işlemdir.
Sararan Dişleri Beyazlatmak İçin Ne Yapılmalı?
Dişlerin sararması ya da renk pigmentlerinin bozulmasına neden olan pek çok farklı neden bulunur. Gün içerisinde tüketilen çay, kahve, sigara gibi tüketimler ve düzenli olarak uygulanmayan diş bakımı dişlerin renk pigmentlerini zamanla kaybetmesine ve dişlerin sararmasına yol açar.
Bu durumun engellenebilmesi için kişilerin düzenli olarak ağız ve diş bakım ve hijyenini uygulamaları gerekir. Renk pigmentleri aşırı zarar görmüş ve gündelik rutin ile beyazlığına kavuşmayan dişler için diş beyazlatma işlemleri uygulanabilmektedir. Diş beyazlatma işlemi, kısa süre içinde beyaz ve doğal dişlere, estetik bir gülüşe sahip olmanızı sağlar.
Hindistan Cevizi Yağı ile Diş Beyazlatma Mümkün Mü?
Hindistan cevizi diş beyazlatıcı doğal bir yöntem olup zararsız bir uygulamadır. Dişlerin beyazlamasını sağlayan Hindistan cevizi yağı kısa süre içinde dişleri beyazlatır.
Diş Beyazlatma Güvenli Midir Yoksa Dişlere Zarar verir Mi?
İşlem sırasında hastanın dişlerinin yapısında ya da biçiminde bir uygulama gerçekleştirilmez. Bu nedenle diş beyazlatma estetik tedavi işlemlerinin dişlere herhangi bir zararı bulunmamaktadır.
Arzu ettiğiniz dikkat çekici, doğal ve estetik duran dişlere sahip olmanızı sağlayan bu işlem oldukça güvenilir bir işlem olup günümüzde sıkça tercih edilen bir uygulamadır.
Dişlerimde Hassasiyet Mevcut, Yine de Beyazlatma Yaptırabilir Miyim?
Dişlerinde hassasiyet olan bireylere biyolojik diş beyazlatma yöntemi uygulanmaktadır.
Dişlerim Beyazladıktan Sonra Dikkat Etmem Gereken Hususlar Nelerdir?
İşlem sonrasında dişlerin mevcut beyazlık oranını korumak için gündelik yaşam içerisinde tüketilen ve dişe renk veren gıdalar azaltılmalıdır. Ayrıca işlem sonrası ilk on gün dişe renk veren herhangi bir şey tüketilmemelidir.
İçten Beyazlatmanın Dişe Bir Zararı Var Mıdır?
İçten beyazlatma işlemi, kanal tedavisi görmüş kişilere uygulanan bir işlem olup herhangi bir zararı bulunmamaktadır.
Dişin Renklenme Sebepleri Nelerdir?
Gündelik yaşam sırasında tüketilen çay, kahve, sigara vb. gibi dişe renk veren gıda tüketimi, genetik etkenler, diş eti kaynaklı bazı problemler dişin renklenmesinin sebeplerinden bazılarıdır.
Beyazlatma Plağını Temizlemem Gerekir Mi?
Diş beyazlatma tedavi yöntemlerinden biri olan ev tipi diş beyazlatıcı yönteminde kullanılan diş plağın kullanıldıktan sonra sıvı sabun ile yıkanması gerekir.
Diş Beyazlatma Fiyatları 2023
Hastalara estetik bir gülüş tasarımı, sağlıklı ve dikkat çekici dişler sunan diş beyazlatıcı tedavi işlemlerinde farklı parametrelere bağlı olarak fiyatlandırmalar ile karşılaşılabilir.
Hastanın diş beyazlatma işlemini uygulayacağı diş sayısına, hastanın dişlerinde meydana gelen renk pigmenti bozukluğuna, işlemin yapıldığı klinik merkezine, hastaya uygulanacak olan diş beyazlatıcı yöntemine, seans sayısına ve hastanın tercih ettiği doktora bağlı olarak fiyatlandırmalar da değişebilmektedir. Diş beyazlatma fiyatları 2023 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.