Dental İmplant
Dental İmplant Nedir?
Dental implant sistemleri, bir implant gövdesi ve implant abutmentinden (ara parça) oluşur ve ayrıca bir abutment sabitleme vidası içerebilir.
Dental implantlar, bir kişinin çiğneme yeteneğini veya görünümünü eski haline getirmek için çeneye cerrahi olarak implante edilen tıbbi cihazlardır. Kuronlar, köprüler veya takma dişler gibi yapay dişler için destek sağlarlar.
Diş protezi seçeneklerinizi düşünürken kendinize “diş implantları nedir ve benim için çözüm mü?” diye sormuş olabilirsiniz. Diş implantları, sabit, yedek dişler için kalıcı bir temel sağlayan yapay diş kökleridir.
Protezler, köprüler ve kronlarla karşılaştırıldığında, diş implantları, eksik dişlerden, başarısız dişlerden veya kronik diş problemlerinden muzdarip insanlar için popüler ve etkili bir uzun vadeli çözümdür.
Doğal dişler gibi oturdukları, hissedildikleri ve işlev gördükleri için, diş implantları diş replasmanında hızla yeni bir standart haline geliyor.
Yaralanma veya hastalık nedeniyle bir diş kaybedildiğinde, kişi hızlı kemik kaybı, konuşma bozukluğu veya çiğneme modellerinde rahatsızlıkla sonuçlanan değişiklikler gibi komplikasyonlar yaşayabilir.
Kaybedilen bir dişin dental implant ile değiştirilmesi, hastanın yaşam kalitesini ve sağlığını önemli ölçüde artırabilir.
İmplantasyon prosedürü, bir protetik (yapay değiştirme) diş hekimliği biçimi olarak kategorize edilir, ancak aynı zamanda bir kozmetik diş hekimliği biçimi olarak da kabul edilir.
Dişlerini kaybetmiş kişiler, gülümseyemeyecek veya konuşamayacak kadar utangaç hissedebilirler. Ayrıca diş kaybının neden olduğu ısırma düzensizlikleri beslenme alışkanlıklarını olumsuz etkileyerek yetersiz beslenme gibi ikincil sağlık sorunlarına yol açabilir.
Dişler şu nedenlerle kaybedilebilir:
- Diş çürüğü
- Kök kanal yetmezliği
- Diş eti hastalığı (Periodontitis)
- Ağız travması (diş yaralanması)
- Aşırı aşınma ve yıpranma
- Doğuştan kusurlar
Diş implantları, eksik diş köklerini değiştirerek, insanlara sevdikleri tüm yiyecekleri çiğnemek, uğraşmadan yemek yemek için gereken güç ve stabiliteyi sağlar.
Ek olarak, çene kemiğini uyarmaya ve korumaya, kemik kaybını önlemeye ve yüz hatlarını desteklemeye yardımcı olurlar.
Diş implant sistemleri tipik olarak Uluslararası Standardizasyon Örgütü (ISO) veya ASTM International’ın uluslararası standartlarını takip eden malzemelerden yapılır.
Bu standartlar, güvenli bir malzemeyi neyin oluşturduğuna dair ayrıntılara sahiptir.
İmplant sistemlerinin çoğu titanyum veya zirkonyum oksitten yapılır. Bazen altın alaşımları, kobalt bazlı alaşımlar, titanyum alaşımları veya seramik malzemeler gibi başka malzemeler de kullanılır. Bu malzemelerin güvenlik profilleri iyi bilinmektedir.
Ağız dokularınızın durumuna, ağız hijyenine ve kişisel alışkanlıklarınıza ve bakım sonrası talimatlara uyma taahhüdünüze bağlı olarak, diş hekiminiz size en uygun tedavi planını önerecektir.
Yetersiz kemik veya diş eti dokusu olan bazı hastalarda kemik veya yumuşak doku greftleri ve/veya küçük çaplı implantların (mini implantlar olarak da adlandırılır) kullanılması gerekir.
Cerrahi İmplant Uygulaması Nasıl Yapılır?
Diş implant gövdesi, diş kökünün yerine çene kemiğine cerrahi olarak yerleştirilir. İmplant abutmenti genellikle implant gövdesine abutment sabitleme vidası ile tutturulur ve ekli yapay dişleri desteklemek için diş etlerinden ağza doğru uzanır.
Özel durumunuza ve seçilen implant tipine bağlı olarak, periodontistiniz ihtiyaçlarınızı karşılamak için özel olarak hazırlanmış bir tedavi planı oluşturacaktır.
Durumunuza bağlı olarak olası tedavi planlarından bazıları şunlardır:
- Tek Diş İmplantları: Tek bir dişiniz eksikse, bir diş implantı onun yerini alabilir.
- Çoklu Diş İmplantları: Birkaç dişiniz eksikse, bunlar çoklu diş implantları ile değiştirilebilir.
- Tam Ağız Diş İmplantları: Tüm dişlerinizi kaybetmişseniz, bunlar tam ağız diş implantları ile değiştirilebilir.
- Sinüs Büyütme: İmplant başarısının anahtarı, implantın yerleştirileceği kemiğin miktarı ve kalitesidir. Üst arka çene, yetersiz kemik miktarı ve kalitesi ve sinüse yakınlığı nedeniyle geleneksel olarak diş implantlarını başarılı bir şekilde yerleştirmek için en zor alanlardan biri olmuştur. Sinüs büyütme, sinüs tabanını yükselterek ve diş implantlarının yerleştirilmesi için kemiği geliştirerek bu sorunun düzeltilmesine yardımcı olabilir.
- Sırt Modifikasyonu: Üst veya alt çenedeki şekil bozuklukları, diş implantlarını yerleştirmek için size yetersiz miktarda kemik bırakabilir. Sorunu düzeltmek için, kemiğin eksik olduğu boşluğu ortaya çıkarmak için sırttan kaldırılır.
- Boşluk daha sonra sırtı oluşturmak için kemik veya kemik ikamesi ile doldurulur. Sırt modifikasyonunun çene görünümünü büyük ölçüde iyileştirdiği ve başarılı implantların şansını arttırdığı gösterilmiştir.
60’tan fazla şirket diş implantları ve/veya bunların üzerine yerleştirilen restorasyonları oluşturmak için kullanılan malzemeleri üretmektedir. Sonuç olarak, diş hekimleri, belirli hasta ihtiyaçları için doğru tedaviyi belirlemek için birçok seçeneğe sahiptir.
Bununla birlikte, bir diş hekimi tarafından implant prosedürü geçirip ardından onarım için farklı bir diş hekimine giderseniz, yeni diş hekiminizin önceki diş hekimi tarafından kullanılan malzeme bileşenleri konusunda sınırlı deneyimi olabileceğini veya bunlara erişimi olmayabileceğini unutmayın.
Altta yatan herhangi bir ağız sağlığı sorunu, implantasyon düşünülmeden önce yönetilmelidir. Diş çürüğü ve diş eti hastalığı gibi yaygın sorunlar tedaviyi daha az etkili hale getirebilir.
Sigara içiyorsanız, sigara içenler sigara içmeyenlere göre daha fazla başarısızlık riskiyle karşı karşıya olduklarından, diş hekiminiz size bırakmanızı tavsiye edecektir.
Sigara içmek, bir diş implantının çene kemiğine sabitlendiği süreç olan osseointegrasyonu etkileyebilir. Diş hekiminiz ağzınızın tedavi için yeterince sağlıklı olduğuna karar verdiğinde kişiye özel tedaviniz başlayabilir.
Dental İmplantların Avantajları Nelerdir?
Çiğneme yeteneğini geri kazandırır ve kozmetik görünümü geri yükler. Kemik kaybı nedeniyle çene kemiğinin küçülmesini önlemeye yardımcı olur.
Çevreleyen kemik ve diş etlerinin sağlığını korur. Bitişik (yakındaki) dişleri sabit tutmaya yardımcı olur. Yaşam kalitesini artırır.
Diş implantları, eksik dişlerin yerine en doğal görünen ve doğal hissi veren yöntemdir. Diğer diş değiştirme seçeneklerinden farklı olarak, diş implantları siz konuşurken, gülerken veya yemek yerken kaymaz ve çene kemiğinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olurlar, böylece yüz yapınız sağlam kalır.
Diş implantları, yaşam kalitesini ve onlara ihtiyaç duyan bir kişinin sağlığını önemli ölçüde artırabilir. Bununla birlikte, bazen komplikasyonlar meydana gelebilir.
Komplikasyonlar, diş implantı yerleştirildikten hemen sonra veya çok sonra ortaya çıkabilir.
Bazı komplikasyonlar implant başarısızlığına neden olur (genellikle implant gevşekliği veya kaybı olarak tanımlanır).
İmplant başarısızlığı, implant sistemini sabitlemek veya değiştirmek için başka bir cerrahi prosedüre ihtiyaç duyulmasına neden olabilir.
İmplant Tedavisinde Başarı Oranı Nedir?
Şu anda, diş implantları mevcut en uzun ömürlü diş değiştirme seçeneğidir. Uygun bakım ile ömür boyu sürebilirler. Bununla birlikte, diş implantınızın üzerindeki restorasyonun bir noktada değiştirilmesi gerekecektir.
Çoğu kron ve köprü yaklaşık 15 yıl sürer ve çoğu takma diş en az yedi yıl sürer, ancak bu zaman çizelgesi değişir.
Diş implantları yetenekli ve deneyimli bir cerrah tarafından yerleştirildiğinde güvenlidir. Diş hekimleri 50 yılı aşkın bir süredir diş implantlarını önermektedir.
Sağlıklı dişleriniz ve diş etleriniz olduğu ve iyi bir ağız hijyeni uyguladığınız sürece, diş implantları diş kaybına karşı ömür boyu sürecek bir çözüm olabilir.
Diş implant sistemleri ile ilişkili bazı riskler de vardır:
- İmplant yerleştirilmesi sırasında çevredeki doğal dişlerde hasar,
- Sinüs perforasyonu gibi ameliyat sırasında çevre dokuların yaralanması,
- Ameliyat sırasında yaralanma (örneğin, çevreleyen çene kemiğinin kırılması),
- Dişlerin normalde birlikte ısırmadığı hissi gibi yetersiz işlev,
- Bir abutment vidasının gevşemesinden kaynaklanan dişin gevşek olduğu veya yerinde büküldüğü hissi,
- İmplant gövde yetmezliği (implant gövdesinin gevşekliği),
- Kontrolsüz diyabeti olan hastalarda daha olası olabilen sistemik enfeksiyon,
- İmplant gövdesini destekleyen kemik ve diş etlerindeki lokal enfeksiyon,
- Sigara içen hastalarda daha olası olabilen gecikmiş iyileşme,
- İmplantın etrafındaki diş etlerini temizlemede zorluk, ağız hijyeninin zayıf olmasına neden olabilir,
- Tedavi edilmemiş periodontal hastalık,
- Sinir sıkışması veya hasarı nedeniyle ameliyat sonrası uyuşma,
Herhangi bir manyetik rezonans görüntüleme (MRI) veya röntgen prosedüründen önce daima diş implantlarınız olduğunu sağlık uzmanlarına ve görüntüleme teknisyenlerine bildirin. Diş implantları bu görüntüleri bozabilir veya bozabilir.
Dental İmplant Herkese Uygun mudur?
Aşağıdaki durumlarda diş implantı için ideal bir adaysınız:
- Genel ve ağız sağlığınız iyi.
- İmplantı desteklemek için çenenizde yeterli kemik var.
- Periodontal hastalık içermeyen sağlıklı diş eti dokularınız var.
Dental implant, ağızdaki yumuşak dokular (yani diş etleri) ve altta yatan sert dokular (yani kemik) ile yakından bağlantılıdır.
Periodontistler, hem yumuşak hem de sert dokular konusunda uzman olmaları için diş hekimliği okulunun ötesinde üç yıllık uzmanlık eğitimi alırlar.
Preidontistler kendi dişleriniz gibi görünen ve hissedilen bir diş implantı çözümü elde ettiğinizden emin olmak için ideal deneyim ve bilgi kombinasyonuna sahiptirler.
İmplantları seçmeden önce, potansiyel faydalar ve riskler ile prosedür için aday olup olmadığınızı diş hekiminizle konuşmalısınız.
Genel sağlığınız, diş implantları için iyi bir aday olup olmadığınızı, iyileşmenin ne kadar süreceğini ve implantın ne kadar süre yerinde kalacağını belirlemede önemli bir faktördür.
Diş hekiminize hangi marka ve model Dental İmplant sisteminin kullanıldığını sorun ve bu bilgileri kayıtlarınız için saklayın.
Bazı risk faktörleri diş implantı adaylığını etkileyebilir. Aşağıdaki durumlarda diş implantları sizin için uygun olmayabilir:
- 18 yaşın altındaki bireyler. (Çoğu cerrah, çenenizin büyümesi durmadıkça diş implantı yerleştirmez.)
- Sigara içenler veya tütün ürünleri kullananlar.
- Çenesinde önemli kemik kaybı olanlar.
- Kötü ağız hijyeni olan bireyler.
- Kapsamlı diş çürüğü olan kişiler.
- Aktif veya tedavi edilmemiş diş eti hastalığınız var olan kişiler.
- Kemik bozuklukları veya otoimmün hastalıkları gibi belirli sağlık sorunları olanlar.
Her insan benzersiz bir sağlık geçmişi ile farklıdır. Diş implantlarına uygun olup olmadığınızı kesin olarak öğrenmek için diş hekiminizle konuşmanız gerekmektedir.
Sigorta Dental İmplant Maliyetini Kapsıyor mu?
Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki SGK diğer tedavilerden farklı olarak sağlık giderlerini karşıladığı kişilerin diş tedavisinde sadece Kurum ile sözleşmeli/protokollü resmi sağlık kurum ve kuruluşlarında yapılan diş tedavi bedellerini öder.
SGK yüzde 40 ve üzerinde engelli kişiler hariç olmak üzere özel sağlık hizmeti sunucuları ile Kurumla sözleşmesi olmayan resmi sağlık hizmeti sunucularındaki diş ünitelerinde yapılan ağız ve diş sağlığına ilişkin tedavi bedellerini (ortodonti hariç) ödemez.
Diş tedavisinde uygulanan implant bedellerinin SGK tarafından karşılanıp karşılanmayacağı konusunda Sağlık Uygulama Tebliğinde yer alan hükümlere bakmak gerekir.
Tebliğin “2.4.1 – Diş tedavileri” başlıklı kısmında;
- Diş tedavileri sırasında; altın, platin, paladyum+platin, irrudyum+platin, iropal gibi kıymetli madenler ile argenco 23, bego gold EWL ve polliag-M gibi bileşiminde kıymetli maden bulunan maddelerin bedelleri ödenmez.
- Kemik içi implantların bedelleri ödenmez hükümleri yer almaktadır.
Genel olarak, diş implantları şu anda diş sigortası kapsamında değildir. Sigorta planınıza ve / veya diş kaybınızın nedenine bağlı olarak özel bir kapsama da söz konusu olabilir.
Bu konu hakkında detaylı sorularınızı diş hekiminize ve sigorta sağlayıcınıza yönlendirebilirsiniz.
İmplant Tedavisi Nasıl Başlar?
Dental implant prosedüründen önce şunları yapmalısınız:
- Diş hekiminize, aldığınız ilaçların ve takviyelerin güncel bir listesini verin. Kan sulandırıcı (antikoagülan) alıyorsanız, bunu diş hekiminize söylemeniz önemlidir. Diş hekiminiz, implant prosedürünüzden önce herhangi bir ilacı kesmeniz gerekip gerekmediğine birinci basamak sağlık hizmeti sağlayıcınızla koordinasyon içinde karar verecektir.
- İmplant başarısını engelleyebilecek herhangi bir durum olmadığından emin olmak için yakın zamanda bir kontrol ve kan çalışması için birinci basamak sağlık hizmeti sağlayıcınızı gördüğünüzden emin olun.
- Sedasyon seçenekleri hakkında diş hekiminizle konuşun. Çoğu cerrah, diş implantı ameliyatınız sırasında rahatlamanıza yardımcı olan yatıştırıcı ilaçlar sunar.
İmplant ameliyatı sırasında cerrahınız:
- Size anestezi vererek başlar. Diş etlerini uyuşturmak için lokal anestezi yapacaklardır.
- Bir kesi oluşturulur, rahat olduğunuzda, cerrahınız diş etlerinizde diş implantının gideceği yere bir kesi (kesik) yapacaktır. Bu, altındaki kemiği açığa çıkarır, böylece cerrahınız implantı yerleştirebilir.
- Çenenizi hazırlar; cerrahınız, çene kemiğinizde bir açıklık oluşturmak için bir dizi özel alet kullanacaktır. Yeni diş implantınız için doğru çapa gelene kadar açıklığı genişletecekler.
- Bir sonraki aşama diş implantını yerleştirmektir. Cerrahınız diş implantını dikkatlice çenenize yerleştirecektir.
- Son olarak, cerrahınız diş etlerinizi yeniden konumlandıracak ve kesiyi dikişlerle kapatacaktır.
Diş implantı yerleştirme adımları genellikle herkes için aynıdır. Ancak bazen, bir cerrah tek bir ziyarette bir diş implantı ve restorasyonu (kuron veya köprü gibi) yerleştirebilir.
Bununla birlikte, çoğu zaman, diş hekiminizin son bir restorasyonu güvenle yapabilmesi için implantın iyileşmesi için birkaç aya ihtiyacınız olacaktır.
Bu durumlarda, diş hekiminiz iyileşme aşamasında kullanmanız için geçici (genellikle çıkarılabilir) bir restorasyon yapabilir.
Tüm tedavi süresi, bir dişin çekilmesinden hemen sonra implantların ve restorasyonların yerleştirilmesinden, implant yerleştirildikten birkaç ay ve hatta bir yıl sonrasına kadar değişir.
Daha karmaşık tedaviler genellikle daha uzun sürer. En iyi tedavi yaklaşımını belirlemek için tıbbi geçmişi, diş geçmişini ve mevcut durumu değerlendirmesi gerektiğinden diş hekimine danışmak en iyisidir.
İmplant Tedavisi Ne Kadar Acı Verir?
Diş implantı yerleştirilmesi cerrahi bir işlemdir. Herhangi bir cerrahi prosedür gibi, biraz rahatsızlık normaldir. Ancak ibuprofen gibi nonsteroidal antiinflamatuar ilaçlar (NSAID’ler), dental implant cerrahisi ile ilişkili ağrı ve şişliği azaltmaya yardımcı olabilir.
Spor salonundan birkaç gün uzak durarak da ağrı riskinizi azaltabilirsiniz. Özellikle ilk 72 saat içinde kalp atış hızınızı yükseltmek ağrının, şişmenin ve morarmanın artmasına neden olabilir.
İmplant yerleştirmek genellikle diş çekmekten daha kolaydır ve genellikle basit bir lokal anestezi kullanılarak yapılır.
O sırada herhangi bir ağrı hissetmezsiniz, ancak tıpkı diş çekimi sonrasında olduğu gibi, ameliyattan sonraki hafta boyunca biraz rahatsızlık hissedebilirsiniz.
İlk cerrahi prosedürden sonra rahatsızlık minimum düzeyde olmalıdır. İmplant bölgesinde hafif kanama ve morarmanın yanı sıra diş etlerinizde ve yüzünüzde şişlik meydana gelebilir.
İşlemden sonra hissettiğiniz herhangi bir ağrı veya rahatsızlığı gidermek için diş hekiminiz tarafından reçeteli ağrı kesici ilaçlar verilebilir.
Ameliyattan sonraki beş ila yedi gün boyunca diyetiniz yumuşak yiyeceklerle sınırlandırılmalıdır. Dikişler varsa, diş hekiminiz tarafından alınması gerekebilir; ancak, tipik olarak çıkarılmasını gerektirmeyen kendiliğinden eriyen dikişler kullanılır.
İmplantların yerleştirilmesi için cerrahi prosedürden kaynaklanan iyileşme altı aya kadar sürerken, kronların takılması ve oturması iki aya kadar sürebilir.
Yine, bu zaman çerçevesi bireysel vakalara ve tedavilere bağlıdır. Tedavi koordinatörlerinizle takip randevuları, ilerlemenizi izlemek için çok önemlidir. Düzgün bakılırsa, bir ömür boyu yerinde kalabilir.
Tedavi Sonrası Dental İmplantlara Nasıl Bakılır?
Tıpkı doğal dişler gibi, diş implantları da işlevini korumak ve implant çevresindeki hastalıkları önlemek için evde titiz bir ağız bakımı ve düzenli diş ziyaretleri gerektirir.
İmplantınızı temiz ve plaksız tutmak için fırçalama ve diş ipi kullanımı hala gereklidir.
Sigara içmek iyileşme sürecini etkileyebilir ve implantın uzun vadeli başarısını azaltabilir.
İmplant gövdesinin iyileşme süreci birkaç ay veya daha uzun sürebilir ve bu süre zarfında dişin yerine tipik olarak geçici bir abutmentiniz olur.
Tüm ilaçları tam olarak sağlık uzmanınızın önerdiği şekilde alın. En az 72 saat egzersiz yapmaktan veya ağır kaldırmaktan kaçının.
Yükseltilmiş bir kalp hızı, ağrının ve şişmenin artmasına neden olabilir. Ağzınızın diğer tarafını çiğneyin. (Her iki tarafa implant taktırdıysanız birkaç gün yumuşak yiyecekler yiyin ve ardından konfor seviyenizin elverdiği ölçüde başka yiyecekler ekleyin.)
Dental implant prosedüründen sonra
- Diş hekiminiz tarafından size verilen ağız hijyeni talimatlarına dikkatle uyun. İmplantın ve çevre dişlerin düzenli olarak temizlenmesi implantın uzun vadeli başarısı için çok önemlidir.
- Diş hekiminizle düzenli ziyaretler planlayın. İmplantınız gevşemiş veya ağrılı hissediyorsa, hemen diş hekiminize söyleyin.
İmplantınızı aldıktan sonra, periodontistiniz sizin için en iyi bakım planını geliştirmek için sizinle ve genel diş hekiminizle yakın bir şekilde çalışacaktır.
Sağlıklı olduklarından emin olmak için implantınızı, dişlerinizi ve diş etlerinizi izlemek üzere periyodik takip ziyaretleri planlanacaktır.
Diş implantı iyileşme süreleri değişebilir, ancak çoğu insan yaklaşık üç gün içinde normal aktivitelerine dönebilir.
Buna rağmen, çene kemiğinizin implantın etrafında kaynaşması birkaç ay alabilir. Bu süreç oldukça iyi yönetilmeli ve takip edilmelidir.
Bu durum diş implantınızın uzun vadeli başarısı ve stabilitesi için kritik öneme sahiptir.
İmplantlarınıza bakmazsanız, ihmal edilmiş doğal dişlerde gördüğünüze benzer bir kaplama geliştirirler. Tedavi edilmediğinde, bu diş eti enfeksiyonuna, kanamaya, ağrıya ve genel rahatsızlığa yol açabilir.
Dental İmplant Fiyatları 2023
Durumunuza bağlı olarak, diş hekiminiz size tüm tedavi sürecinin ne kadar süreceğini, kaç randevunun gerekli olacağını ve her işlemden sonra neler bekleyebileceğinizi bildirecektir.
Konsültasyon sırasında, gerekirse lokal anestezi (etkilenen bölgeyi ve çevresini uyuşturmak için) ve sedasyon diş hekimliği seçenekleri de tartışılacaktır. Diş implantlarınızın tahmini maliyeti de bu toplantıda tartışılacaktır. Maliyetler, tercih ettiğiniz tedavi türüne (diğer şeylerin yanı sıra) bağlı olarak önemli ölçüde değişebilir.
Dental implant bakımının maliyeti, gerekli tedavinin kapsamına göre değişebilir. Tek bir dişi, birden fazla dişi veya tüm dişlerinizi implantlarla değiştirebilirsiniz. Tek diş ve sınırlı değiştirme durumları için, implant maliyetleri daha geleneksel değiştirme seçeneklerine (örn. köprüler, kısmi dişler) benzer. Birden fazla diş veya daha karmaşık restorasyonlar için implantlar genellikle hareketli protezler veya dişler üzerinde sabit köprüler gibi diğer diş değiştirme yöntemlerinden daha pahalıdır.
Bir diş implantı tedavisinin gerçek maliyeti, bir dizi faktöre bağlı olarak değişebilir:
- Değiştirilen diş sayısı (tek dişe karşı çoğu veya tüm dişler)
- Yerinde sabit diş replasmanlarına karşı çıkarılabilir tercihiniz
- Kemik veya doku aşılama gibi gerekli ön koşul tedavisi
- Çene kemiği ve diş eti sağlığı
Size belirli bir maliyet tahmini sağlamak için önce tam bir değerlendirme yapılır ve diş ihtiyaçlarınızı ve mevcut sağlık durumunuzu dikkate alınması da elzemdir. Bunun nedeni, diş implantlarının ağzınıza göre özelleştirilmiş olmasıdır.
Daha sonra, tedavi sırasını ve tahmini süreyi ve ilgili maliyetleri detaylandıran yazılı bir tedavi planı hazırlanacaktır. Dental implant fiyatları 2023 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.